Кино

Дни на аржентинското кино

<    обратно

Дни на аржентинското кино ще се проведат между 7 и 10 февруари в Дома на киното.  Десет заглавия от последните години ви канят на увлекателно пътуване през дръзкия, драматичен и разнообразен съвременен аржентински кинопейзаж. 

Филмите разнищват общочовешки проблеми като любовта, достойнството и стремежа към успеха. Разбира се, има също танго, футбол и вино.            

Ето и програмата:

7 февруари  

18
:00 Танго в Париж: Спомени за Астор Пиацола, документален, 2017, реж. Родриго Вила

Действието се развива преди четири десетилетия в Латинския квартал в Париж, където домът на младо семейство се е превърнал в притегателен център за много известни аржентински и френски артисти. Там започва и дългогодишното искрено приятелство на домакина Хосе Понс с големия Астор Пиацола. Понс записва много от техните срещи, изпълнени с музика и увлекателни истории, и тези уникални кадри се показват публично за първи път. Филмът включва лична кореспонденция и фотографии от епохата, което го прави рядко свидетелство за живота и съдбата на един от най-великите майстори на тангото.  

20
:30 Последният Елвис, музикална драма, 2012, реж. Армандо Бо

Дундестият Карлос Гутиерес е имитатор на Елвис от Буенос Айрес. Той не е доволен от живота си: работа на поточна линия в завод, развличане на феновете, развод със съпругата... Един трагичен инцидент ще го накара най-сетне да поеме отговорности в истинския живот и да промени приоритетите си.  

8 февруари
 

19
:00 Вино за крадене  - криминална комедия, 2013, реж. Ариел Виноград

Двама опитни обирджии се запознават, докато се опитват да откраднат старинен предмет от музей. Въпреки съперничеството си, те са принудени по-късно да се съюзят, за да задигнат бутилка уникално вино от трезор в Мендоса. Оказва се обаче, че нищо не е каквото изглежда...  

21
:00 Белият слон - драма, 2012, реж. Пабло Траперо

Хулиан и Никола се трудят неуморно, за да помагат на хората, живеещи в бедно предградие на Буенос Айрес. Тяхната мечта е да довършат строежа на болница, изоставена преди години. Единствената им опора е Лусиана - млада и непокорна служителка в социалните служби.  

9 февруари
 

11
:30 Джаги - пълнометражен анимационен филм за деца, 2013, реж. Хуан Хосе Кампанела

Всичко изглежда добре за Амадео - срамежлив, но талантлив играч на футбол на маса, който е влюбен в приятелката си от детинство, свободолюбивата Лара. Истинските неприятности започват, когато Флаш, най-добрият футболист на света, се връща, за да отмъсти и да превърне малкото градче в супермодерен стадион.  Когато Лара е отвлечена, Амадео получава неочаквана помощ от фигурките на домашната си маса за футбол, които оживяват, за да му помогнат да спаси любимата си и да си върне родното място.  

16
:30 Футболът и аз - комедия, 2017, реж. Маркос Карневале

Футболен запалянко е на път да загуби всичко заради страстта си към играта. Малко преди да достигне дъното, той решава да се справи със зависимостта си и да спечели обратно семейството си. Битката му е пълна с недоразумения и неочаквани обрати...  

18
:00 Хартийки във въздуха - комедия/драма/спортен, 2015, реж. Хуан Таратуто

След смъртта на Алехандро, брат му и двамата му най-близки приятели от младежките години се опитват да възстановят инвестицията, която е направил, като продадат перспективен, но непопулярен футболен играч и така да осигурят бъдещето на дъщеря му.  Задачата им не е лесна, защото никой от тях не разбира от този бизнес...  

20
:00 Китайска приказка  - комедия/драма, реж. Себастиан Боренстейн Роберто е изключително подреден и вярва в силата на контрола, докато случайността го среща с един китаец, лутащ се из Буенос Айрес в търсене на чичо си, който е единственият му жив роднина. Роберто не говори китайски, а Хун не знае нито дума на испански...    

10 февруари
 

18
:00 Коблик -  трилър, 2016, реж. Себастиан Боренстейн През 1977 г., по време на военната диктатура в Аржентина, Томас Коблик, пилот и капитан от военноморските сили, отказва да се подчинява на заповедите и се превръща в беглец, за да оцелее. Докато се крие в малко градче в южните части на страната, той неочаквано среща любовта, но привлича и вниманието на местния корумпиран и жесток шеф на полицията.  

20
:00 Камчатка - драма, 2002, реж. Марсело Пиньейро Филмът пресъздава времето на военната диктатура в Аржентина през очите на десетгодишния Хари, чието семейство изпитва последиците от драматичните събития. В ролите на бащата - адвокат и защитник на човешките права, и майката - учен-изследовател, са големите актьори Рикардо Дарин и Сесилия Рот, познати от десетки филми, между които „Всички знаят" и „Всичко за майка ми".      

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics