Сцена

Класиката среща брейка

<    обратно

Музикално-танцовият спектакъл "Flying Bach" ще бъде представен за първи път в България на 21 октомври в зала 1 на НДК.

Четирикратните световни брейкденс шампиони Flying Steps и прочутият оперен диригент Кристоф Хагел доказват, че брейкденсът и класическата музика са перфектна комбинация.

Тяхната единствена по рода си иновативна адаптация на произведението от Йохан Себастиан Бах "Добре темперирано пиано" разбива бариерата между висшето общество и уличната култура.

Историята в спектакъла проследява шест танцьора и учителя им, които репетират за голямо представление, което включва въртене на глава, силови изпълнения с тяло и множество визуални ефекти. Спорове, скандали, боеве, разочарования и изкушения - точно както високите и ниски тонове в творбата на Бах, настроенията и стъпките на танцьорите постоянно се променят.

Техният учител настойчиво изисква да надминат себе си, за да пожънат успех. Когато мистериозна жена влиза в репетиционната, конфликтите достигат своя връх: съвременен танц се сблъсква с брейкденс, мъже с жена, желанието - с отказ, арогантността - с любопитство.

Спектакълът е красиво съчетание на умовете на Вартан Басил - директор хореография, и
Кристоф Хагел - музикален директор. Шведската балерина Анна Холмстрьом се
присъединява към седемте брейк танцьори от Flying Steps, обединявайки основните елементи
от брейк танците с прецизността на балета.

Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в мрежите на Ticketpro и Eventim на цени между 30 и 80 лева. Деца до 10 г. влизат безплатно, но нямат право на седящо място. За деца над 10 г., ученици и студени е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без най-ниската. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Zucchero
Италианската звезда Zucchero ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив на 23 юли. Ако отговориш...
играй >>
Web Analytics