Книги

Краят на аферата

<    обратно

През 1939 г. Англия е във война. Въпреки тревожните събития животът на британците през 40-те е подвластен на куртоазия и елегантност.

Греховна любов, подтикната от семейна скука, се превръща в метафорична афера на страстта.

Красивата и огнена Сара Майлс е привлечена неустоимо от писателя Морис Бендрикс, с когото се запознава на празненство в техния дом, организирано от достойния за уважение, но скучен неин съпруг Хенри.

Изпълнената с похот и сексуално свобода връзка прераства в дълбоко ранимо чувство. На фона на бомбардировките двамата се любят до забрава под падащата от тавана мазилка. В един такъв момент бомба избухва на стълбите в жилището.

Морис излиза да види какво става и е пометен от взривната вълна. За да оживее той, в молитва Сара се врича да се отърси от греха.

Маниакалното влечение на Морис към Сара подклажда ревността му, когато тя внезапно и без обяснения решава да го изостави. Две години по-късно той среща случайно Хенри и намира повод да се вмъкне отново в живота на Сара.

Оказва се, че и тя не го е забравила, а нейното признание за края на тяхната любовна афера е изненадващо не само за Морис...

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics