Сцена

„Лебедово езеро" с хореография върху лед се завръща у нас

<    обратно

Едно от любимите класически произведения на всички времена - „Лебедово езеро", отново ще гостува на родна земя в най-атрактивната си форма - с хореография върху лед, в изпълнение на Руския държавен балет на лед „Санкт Петербург".

С оригинална музика на Чайковски, на 9 декември спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за пореден път ще потопи българските зрители в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Всяка поява на руския „Балет на лед" у нас е обречена на абсолютен успех - всички представления на трупата у нас по традиция разпродават всички места в залата седмици преди обявената дата. Такава е съдбата на представените у нас „Лешникотрошачката", „Ромео и Жулиета" и „Спящата красавица" при всичките им гостувания до момента.

Сред виртуозните балетисти, които ще видим на 9 декември, се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта" заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.

Билетите вече са в продажба на цени между 40 и 100 лева в мрежата на Eventim.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics