Музика

August Burns Red идват в България

<    обратно

Американската метълкор формация August Burns Red ще изнесе първия си концерт в България на 14 август в столичния клуб Mixtape 5.

Групата беше номинирана през декември миналата година в категорията за „Най-добро метъл изпълнение" с песента си „Identity" на наградите "Грами" заедно със Slipknot, Lamb of God, Sevendust и победителите Ghost.

Създадена през 2003 г., групата започва първите си изпълнения, докато по-голямата част от членовете са последна година в гимназията. Скоро започват да свирят около Ланкастър, след кото подписват със CI Records. Следват договори със Solid State Records и накрая - Fearless Records.

Ярки характеристики на музиката им включват тежък брейкдаун и неравноделни рифове. Август Burns Red обикновено се определят като метълкор банда, но самите те твърдят, че споделят черти от други жанрове като прогресив и траш метъл. В песните им може да откриете влияния от банди като Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Between The Buried And Me, Pelican и други.

За разлика от други метълкор вокалисти техният фронтмен Джейк не смесва чисти вокали с крясъци и ревове, но пък понякога добавя речитативи.

Макар групата да няма нищо против да бъде класифицирана като метълкор, китаристът им JB Brubaker е развил отвращение към много от групите в жанра:

"Имам чувството, че всеки, който може да вземе една китара и да научи метълкор риф, заедно с барабанист, свирещ траш ритми върху брейкдаун, се нарича метълкор. Изглежда едва ли не все едно има работеща формула, а за мен метълът никога не е имал формула".

Групата включва инструменти като виолончело и цигулка, а също и класически вокални интерлюдии, размествайки на границите на метълкора.

Билетите струват 30 лева в мрежата на Ticketlogic или в The Wrong Bar. Ако има останали, в деня на концерта цената им ще бъде 35 лева.

 

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Zucchero
Италианската звезда Zucchero ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив на 23 юли. Ако отговориш...
играй >>
Web Analytics