Музика

Rawk'n'Roll празнуват 15 години с концерт на Mono и Arabrot

<    обратно

4 години след първия си концерт в София японските експериментатори Mono отново ще се качат на сцената в клуб Mixtape5 на 23 април, за да ни отведат на инструментално пътешествие.

Поводът за събитието е 15-годишнината от създаването на Rawk'n'Roll - главници виновници за множество мачкащи концерти у нас.

През 2019 г. пък емблематичната японска пост-рок формация отбелязва своето 20-годишно съществуване с нов албум, озаглавен „Nowhere Now Here", който ще бъде и фокус в предстоящото европейско турне.

Десетата им творба се отличава от предходните с това, че Takaakira ‘Taka' Goto въвежда електронни нюанси към класическия формат барабани, бас и китари. Другата новост е барабанистът Dahm Majuri Cipolla, както и дебютиращите вокали от страна на Tamaki. Записан от продуцента Steve Albini, „Nowhere Now Here" излиза на 25 януари от Pelagic Records.

На това турне към тях се присъединяват и пионерите на истинския норвежки арт рок Arabrot - вече с богата дискография зад гърба си, също имат актуален дългосвирещ запис в пост-пънк, нойз рок стилистиката, с която са известни.

„Who Do You Love" е отчасти записан в Electrical Audio - студиото на Steve Albini, след като вокалистът Kjetil Nernes преборва коварния рак на гърлото.

За още повече грандиозност на 23 април ще видим и чуем също така Jo Quail - композитор и виртуозен челист от Лондон - тя комбинира майсторски музикантски умения и looping техники.

Допълнителна информация за артистите и програмата очаквайте скоро, а цената на билетите и откъде могат да бъдат закупени - по-късно през тази седмица.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics