Кино

"Дърво без корен" - за вечния копнеж по родината

<    обратно

Филмът „Дърво без корен" на Рузие Хасанова ще бъде представен от „Кинемотограф" на 3 юни в Studio 5 от 21:00.

След прожекцията на сцената ще се качи и част от актьорския екип, който включва имена като Стефан А. Щерев и Васил Михайлов. През техния поглед публиката ще се потопи по-пълно в атмосферата на тази история за самотата и изгубеното чувство за принадлежност.

Филмът „Дърво без корен" е адаптация по едноименния разказ на обичания български автор Николай Хайтов. Чрез историята на главния герой Гатьо Игнатов, български пенсионер, който живее със сина си и семейството му в Германия, се разглеждат две наболели теми от съвременния живот - остаряването и емиграцията.

Рузие Хасанова представя борбата с приспособяването в една непозната среда и съпровождащите я чувства на несъвместимост, самота и носталгия по дома, а просветлението идва неочаквано с получаването на писмо от родината.

Самата Хасанова напуска България, когато е на 18 години, за да преследва мечтата си за кариера във филмовия бизнес. Вече 15 години тя продуцира филми в Лондон и успехът я застига още с нейния дипломен проект „Glashedy". Тя печели награди и участия в много  фестивали както с работата си като независим продуцент, така и с тази в студио Hanway Films.

Работата ѝ като режисьор включва няколко късометражни филма, музикално видео, а вече в процес е и създаването на дебютния ѝ пълнометражен филм „Radiogram".

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics