Изложби

Актьори се превръщат в богове

<    обратно

Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба с фотографии, видеа, рисунки и макети.

Въздействащите им портрети, придружени с текстове от Еврипид, са част от проекта „Терен Медея", който ще бъде представен на 17 април от 18:00 в Софийската градска художествена галерия.

Снежина Петрова позира като чудовищната Медея, а Владимир Пенев като владетеля Креон пред майстора на обектива Павел Червенков. Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология.

Мащабната изложба показва всички етапи от реализацията и надграждането на театралния и социален проект „Медея".

Основен акцент в него е едноименното театрално представление на режисьорката Десислава Шпатова, представящо трагичния конфликт между митологичните Майка и Баща - Медея и Язон. Официалната премиера на спектакъла ще бъде в Античния театър в Пловдив на 28 юни.

Освен известните актьори, в представлението участват деца от различните етнически общности в Града под тепетата и студенти от НБУ. Всички те ще ни пренесат в зрелищната трагедия на Еврипид под музиката на Асен Аврамов, изпълнена на живо.

В рамките на проекта „Медея" децата създават рисунки, които разказват за основния конфликт между майката и бащата, и изработват макети. Всички техни произведения ще бъдат представени на изложбата в СГХГ заедно с документални снимки, предмети, видеа и звуци от обученията им в психодраматични работилници и художествени ателиета.

Куратори на изложбата, която продължава до 22 април, са Снежина Петрова и Весела Ножарова.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics