Музика

Антонио Форчоне и Дженк Ердоган с общ концерт у нас

<    обратно

Двамата неповторими китаристи - Антонио Форчоне и Дженк Ердоган, ще се срещнат на сцената на Sofia Live Club на 3 ноември.

Виртуозен изпълнител на фретлес китара и тамбура, забележителен композитор и аранжор, Дженк Ердоган идва от Истанбул, където той оформя своя уникален стил, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и култура.

Той е един от малцината китарни майстори, който съчетава в дълбочина загадъчните анадолски мелодии със съвременен, джазов изказ и с хармониите за уникалната си фретлес китара. С неповторимо звучене и дълбоко мелодичен стил, Дженк Ердоган е един от малцината всепризнати виртуози на фретлес китара и преподавател в „Бъркли Колидж" на този инструмент.

Антонио Форчоне пък е един от най-известните акустични китаристи на нашето време, наричан "Джими Хендрикс на акустичната китара". Започнал своя път като уличен музикант в Лондон, днес е определян от критика и публика като "един от най-великите акустични китаристи".

Неговите 13 албума са често на челни позиции в английските джаз класации и през годините е свирил по световните сцени с музиканти като Пако де Лусия, Джон Маклахлан, Джон Скофийлд, Доминик Милър, Барни Кесъл, Улф Вакениус, Трилок Гурту, Чано Домингес, Бирели Лагрен, Чарли Хейдън и много други. В периода 2013-2015 г. е музикален директор е китарист на проекта "Еструна".

Двамата таят дълго взаимното си възхитително отношение един към друг и щастливи от придоставената им възможност, очакват с нетърпение предстоящата си среща. Репертоарът, по който работят, се състои от емблематични авторски композиции на двамата музиканти и нови, специално композирани за случая пиеси.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics