Музика

Блус легендите Norman Beaker Band идват у нас

<    обратно

Блус легендите Norman Beaker Band ще свирят в Sofia Live Club на 9 февруари.

Квартетът на Норман Бийкър от Манчестър е сред най-знаменитите британски блус формации от последните 4 десетилетия. Всеки от музикантите в нея има впечатляваща биография, а за фронтмена, китарист и създател на Norman Beaker Band самият Би Би Кинг казва: „Норман е като един бял Фреди Кинг".

С групата си и сам Норман Бийкър е свирил заедно с музиканти като Бъди Гай, Джими Роджърс, Чък Бери, Алкесис Корнър и Ерик Бърдън, като последните по-големи европейски турнета на квартета са заедно с Крис Фарлоу и Ван Морисън, а най-дългогодишното сътрудничество на китариста е с Джак Брус - от 70-те години, та чак до смъртта на легендарния басист на Cream
през 2014 г.

През януари миналата година Бийкър беше официално обявен за „Легендарен блус артист на Англия" в The Blues Hall of Fame.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на EpayGo - до края на седмицата са по 15 лв, от 5 до 9 февруари - по 17 лв, а на входа в деня на концерта ще са по 20 лв.

Организатор на събитието е радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз" на БНР, който тази година чества 10 години от създаването си.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics