Кино

Виж състава на журито на фестивала So Independent 2017

<    обратно

Осмото издание на филмовия фестивал So Independent ще изненада своите зрители не само с провокираща селекция независими филми от цял свят, но и с първото си международно жури.

Освен програмния селекционер на IFP Габриеле Каполино, за който вече бе съобщено, наградите за най-добър игрален независим и най-добър документален независим филм ще определя и знаковият български продуцент Мартичка Божилова от „Агитпроп". Сред филмите, продуцирани от нея, са „Георги и пеперудите", „Проблемът с комарите и други истории" и „Коридор No.8".

В журито влиза и програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова, която е завършила филмова режисура след значителен опит като автор на документални филми.

Сред членовете на журито е и професор Божидар Манов, голямо почитател на седмото изкуство и преподавател в НАТФИЗ. Част от него ще бъде и телевизионният продуцент Евтим Милошев.

Сред членовете на международното жури е и продуцентът и режисьор Шрути Гангули, работила по филмите на актьора Джеймс Франко "Йосемити" и "Цветът на времето", а в момента съвместно с Киану Рийвс.

Специално от САЩ, за да участва в журито, пристига и Лорен Хамъндс - програмен селекционер на филмовия фестивал „Трайбека" и директор на дигиталната сскеция на фестивала "VR Arcade". Лорен Хамъндс работи в развлекателната индустрия над 15 години и за това време си е спечелил прозвището „дигитален евангелизатор", като в момента е един от водещите фестивални програматори в САЩ.

Седемчленното междунароно жури на So Independent ще избере своите фаворите за най-добър игрален независим и най-добър документален независим филм, като в конкурса за игрален филм се състезават 10 творби, между които и българския „И после светлина" на Константин Божанов, а в документалния журито ще избира между 7 предложения.

 

 

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Texas
Шотландската банда Texas ще изнесе първия си концерт в България на 2 октомври в зала 1 на НДК. Ако...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics