Кино

Вим Вендерс идва на „София филм фест"

<    обратно

Вим Вендерс се завръща в София почти 10 години след представянето на филма си „Снимки в Палермо" пред българската публика.

Президентът на Европейската филмова академия и световен майстор на киното ще представи последния си филм.

„Потапяне" е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Фландърс и Джеймс Мор - в ролите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой.

Представяйки се за експерт по състоянието на водните запаси, англичанинът Джеймс Мор отразява активността на „Ал Кайда" в околността. След залавянето му е инсценирана екзекуция и Джеймс е отведен в Сомалия.

wim2_600

На хиляди километри от там, в морето край Гренландия, Даниел Фландърс се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, с френско-австралийски произход, обсебена от живота в най-големите морски дълбини.

Киноразказът връща зрителя във времето до предишната Коледа, когато двамата герои се срещат случайно във френски хотел на атлантическото крайбрежие и се влюбват един в друг...

Филмът на Вендерс е създаден по едноименния роман на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Дигнъм (сценарист и на последния режисьорски филм на Шон Пен „The Last Face").

Легендарният режисьор ще изнесе специален мастърклас у нас и ще представи своя ретроспектива, която включва шест от най-важните му творби - „Париж, щата Тексас", дигитално възстановена версия на „Криле на желанието", „Пина", „Катедрали на културата", „Всичко ще бъде наред" и „Солта на земята".

Последвай ни
Игра
Спечели акредитация за "София филм фест" 2019
Заедно със „София Филм Фест" ти предлагаме страхотната възможност да спечелиш акредитация* за 23-ото...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics