Сцена

Временна реалност

<    обратно

Седмото издание на ACT Фестивал за свободен театър ще се проведе между 11 и 17 ноември.

Темата на фестивала "Временна реалност (VR)" е вдъхновена от краткотрайния характер на срещата между публика и сцена.В нея ще попаднат зрителите на осем представителни за свободната сцена у нас спектакли от последната година.

В официалната българска селекция тази година влиза една премиера - на черната комедия "Джордж Каплан" с режисура на Димитър Узунов. Две са документалните постановки - "Лоши деца" на Театър "Реплика" и вербатим пърформанса "Поколение Ь" на Студио за документален театър "Vox Populi".

Ще имаме възможност да гледаме пърформанса Shamebox на „Брейн Стор Проджект" , драматично романтичния танцов моноспектакъл на Галина Борисова "Тук долу всички люляци умират", както и съвременния танцов пърформанс "Ф63.9" на Фондация „Арт Линк" (Derida Company).

В програмата е и пърформансът-лекция "Повече НЕ или така нареченият Бернхард" на Сдружение за съвременно изкуство в условия на високо напрежение "Нейно Величество Тенджерата под налягане".

А любителите на новите интерактивни театрални форми ще могат буквално да се включат и преживеят интерактивния сетивен концерт "Тишинавтика" на „Театър на сетивата София" и „Институт за изследване на тишината".

За втора поредна година ACT Фестивал за свободен театър ще има и международно участие с 4 чуждестранни спектакъла - всички премиерни за България, които ще бъдат обявени съвсем скоро.

По традиция фестивалът ще предложи богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Zucchero
Италианската звезда Zucchero ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив на 23 юли. Ако отговориш...
играй >>
Web Analytics