Сцена

Демони и дигиталните лица на One Dance Week 2018

<    обратно

Човешките емоции в информационното общество през призмата на емотиконите, нов прочит на древен корейски танц за гонене на зли духове и първа среща със себе си - това са част от танцовите миниатюри от Азия, които фестивалът One Dance Week включва в програмата на предстоящото си издание от 21 септември до 14 октомври в Дом на културата „Борис Христов" - Пловдив.

Японският хореограф Кенджи Шинохе насочва вниманието към емотиконите и обезсмислянето на чувствата със соловия спектакъл【K(-A-)O】на 22 септември от 19:30 часа. Той търси отговор на въпроса имат ли място истинските чувства сред виртуалните усмивки.

Спектакълът черпи вдъхновение от популярния японски стил емотикони, познат като "каомоджи", в който се използва комбинация от йероглифи, букви и символи, за да се изрази емоция или действие в киберкомуникацията.

В рамките на същата вечер (22 септември) Шинохе ще представи втори солов спектакъл - 【love】. Хореографът се вглежда в момента преди да започнем да обичаме. Можем ли да обичаме друг или дори себе си, ако не притежаваме нищо автентично и оригинално?

Азиатските миниатюри продължават на 7 октомври от 19:30 часа в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив с два корейски спектакъла.

Мистичният танц Salp'uri ще гони зли духове и ще разваля проклятия от сцената. Миниатюрата „Демони" на хореографа Джин А Ким и визуалния артист Джу-Бин Ким впечатлява с невероятни костюми и източна естетика на движенията, превъплътени в съвременен танц. Salp'uri е изпълняван и усъвършенстван в продължение на векове и днес се смята за едно от най-развитите и популярни творчески достижения на народните танци в Корея.

В рамките на същата вечер (7 октомври) публиката в Пловдив ще се срещне с един от най-техничните и популярни корейски хореографи - Ин Со Лий, който ще търси път към себе си в авторския си спектакъл „Първа среща". Моноспектакълът вече е представян в Южна Корея, Китай, Унгария, Румъния, а тази година спечели и голямата награда на A Tánc Fesztiválja във Веспрем, Унгария.

Билети за спектаклите на цени от 10 лв. можете да намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за шоуто на Sting
Sting се завръща в България за концерт на 1 юни в столичната зала „Арена армеец". Ако отговориш...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics