Кино

Джесика Частейн отпадна от новия филм на Ксавие Долан

<    обратно

Канадският режисьор Ксавие Долан е взел „изключителното трудното решение" да отреже образа на Джесика Частейн от своя англоезичен дебют „The Death and Life of John F. Donovan".

28-годишният творец написа дълго обяснение за това в своя профил в Instagram. По думите му причината е редакторска и свързана с историята във филма и „няма нищо общо с изпълнението".

Скоро след това самата актриса коментира новината в своя профил: „Мили приятели, има новини относно „The Death and Life of John F. Donovan". Не се безпокойте, бях информирана предварително за това писмо. Отнесоха се с мен с изключителен респект и любов".

Джесика Частейн трябваше да влезе в образа на негативен персонаж, но „тази второстепенна линия не пасваше на останалата история", сподели Долан.

jessica2_600

Той разкри, че е повече от щастлив от „The Death and Life of John F. Donovan", но „жертвите са невъзможни, а компромисите - немислими, когато искаш да разкажеш историята, която обичаш".

Ксавие Долан определя Частейн като „невероятна актриса, политически ангажиран артист, който непреклонно се бори за каузите, в които вярва. Тя е уважавана от своите колеги и обожавана от публиката. Разочарован съм, че няма да може да покажем вълнуващите неща, които направихме заедно в това приключение, но животът е дълъг и пропуснатите възможности почти винаги предвещават още по-ползотворно бъдещо сътрудничество".

Режисьорът на шедьовъра „Мамо" признава, че от май досега е отделил всеки ден на „The Death and Life of John F. Donovan". Последната версия на филма е била с продължителност над 4 часа...

Ксавие Долан: Когато актьорът не играе, той губи свежестта си

Последвай ни
Игра
Спечели акредитация за "София филм фест" 2019
Заедно със „София Филм Фест" ти предлагаме страхотната възможност да спечелиш акредитация* за 23-ото...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics