Музика

Жоана Амендоейера разказва фадо приказки в София

<    обратно

Жоана Амендоейра ще изнесе концерт в кино „Люмиер" в София на 5 декември.

Португалката е смятана за една от най-важните фадо певици от новото поколение. Гласът й придава на фадото нов блясък и ново отношение, без да се отклонява от традицията.

Жоана е родена в Сантарем (Рибатежо), един от португалските региони със значителна фадо-традиция; в ранна възраст е привлечена от възможността да стане фадо певица; на 12-годишна възраст печели първата си награда в "Grande Noite do Fado do Porto".

По време на кариерата си Жоана е имала възможност да свири в най-добрите лисабонски фадо-къщи като "Clube de Fado" и "Sr. Vinho", което ѝ позволило да погълне знанието от ветераните на фадото - както певци, така и музиканти.

Най-новият ѝ албум, "Amor mais perfeito", е в почит на Жозе Фонтес Роча, неин учител и един от най-добрите фадо-композитори и китаристи.

Кариерата на Жоана включва осем албума; многобройни участия в компилации на фадо музика, национални и международни; няколко награди, между които за най-добър фадо диск за 2008, предоставена от фондацията "Амалия Родригеш"; представяния на няколко международни музикални изложения, като през 2003 г. "Mercat de Musica Viva de VIC" (Испания) и през 2005 г. "Strickly Mundial" (Канада); и турнета в Испания, Италия, Унгария, Литва, Швеция, Бразилия, Аржентина, САЩ, Индия и Япония.

Билетите струват 30 лева и могат да бъдат намерени в магазин „Дюкян меломан" и онлайн на
http://jazz-plus.com.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics