Музика

Иван Шопов и Теодосий Спасов начело на Drum and Jazz 2018

<    обратно

Остават броени часове до тазгодишното издание на eжегодното събитие Drum and Jazz, което ще се проведе тази вечер в клуб City Stage.

Един от пионерите в тази музикална посока е първият специален гост - Иван Шопов (Cooh от HMSU). Неговите колаборации с някои от доайените на българската музика като Теодосий Спасов, Стунджи и Елица, Янка Рупкина и много други създадоха една нова представа за качествена продукция с родна марка.

Точно там, където миналото среща бъдещето и музиката издига съзнанието ни извън границите на обичайното, е определението Drum & Jazz.

Теодосий Спасов също се превърна в едно от основните лица на събитието. Тази година ще го видим на една сцена именно с Иван Шопов, а към тях ще се присъединят берлинската сензация на барабаните Merlin Ettore, Росен Захариев и Лора Шопова в един уникален аудио-визуален пърформанс.

След около месец се очаква нов албум между Иван Шопов и Теодосий Спасов, което допълнително повдига очакванията към двамата,. Освен това Иван ще представи и още един лайв проект - The Third Man, където си партнира с Антон и Иван Литовченко, или казано още Mloski & Litheo.

Музикалното лице на дръм и бас музиката този път ще бъде представено от двама дебютанти у нас. За пръв път в България по покана на HMSU идват двама артисти от новата вълна в този жанр - Paul SG & MC T.R.A.C.

Австриецът Paul SG има издания за над 20 лейбъла (Good Looking Records, Liquid V, Innerground, Shogun Audio и др.), а освен това издава редица интересни артисти за собствения си лейбъл Jazzsticks Recordings. Докато той е зад пулта, американецът MC T.R.A.C. ще бъде зад микрофона.

Чисто новият му албум "Life in Motion" се радва на огромен успех, а продуктивността му не спира и превръща този вокалист в едно от най-силните явления на световната бас сцена.

Освен специалните гости участие ще запишат и някои от основните артисти в HMSU. Ogonek ще се представи заедно с вокалистката Angie, а дуото High Roll няма да остави никой да скучае.


Към програмата ще се включи и основният експериментатор в HMSU - EXo, който на всяко издание успява да изненада със стойностни колаборации и въвличане на някои от най-интересните родни млади музиканти. Вечерта ще завърши едно от най-новите попълнения в родната бас организация - Faith.

Eто и програмата за вечерта:

21:00 - opening
21:30 - 22:30 - THE THIRD MAN
22:30 - 23:30 - EXo feat. PETER GEORGIEV
23:30 - 01:00 - IVAN SHOPOV & MERLIN ETTORE feat. THEODOSII SPASSOV, ROSEN ZAHARIEV & LORA SHOPOVA
01:00 - 03:00 - PAUL SG & T.R.A.C.
03:00 - 04:00 - OGONEK feat. ANGIE
04:00 - 05:00 - HIGH ROLL
05:00 - 06:00 - FAITH

На входа билетите ще струват 25 лева.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за спектакъла Walking With Dinosaurs
Спектакълът Walking With Dinosaurs ще гостува у нас между 26 и 28 април в зала „Арена армеец". Ако...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics