Книги

Избрани разкази на Антон Чехов

<    обратно

Издателство „Ентусиаст" стартира нова поредица - „Избрани разкази", с която читателите ще имат възможност да преоткрият вечните творби на майстори на жанра като Антон Чехов, Хайнрих Бьол, Катрин Мансфийлд, Ги дьо Мопасан и други.

Поредицата не претендира за антологичност, а по-скоро представя пъстра мозайка от многообразното творчество на авторите. Модерното дизайнерско оформление на поредицата и подборът на произведенията, който включва известни и позабравени истории, са адресирани към по-млада публика.

Целта на проекта е да представи на младите читатели класиците в нова светлина, различна от досадните и скучни представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Първата книга от поредицата е посветена на творби от майстора на късия разказ Антон Павлович Чехов.

Едва ли има друг писател, който така добре да се възползва от предимствата на краткия разказ, за да заинтригува читателите. Неговите текстове са наситени с много хуманизъм, проницателност, преоткриване на човешките потайни кътчета и звучат винаги актуално.

Книгата събира над 40 разказа на Чехов, които включват както най-популярните му творби, така и по-малко известни: „За любовта", „Верочка", „ Ариадна" „У предводителшата" „Старата къща", „Злополучие", „Случай от практиката", „Гусев" и други. Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанрови възможности на разказа - от темата за любовта, през по-битови и сатирични творби, до дълбоки филосовски прозрения.

„Хубаво е да си спомниш за такъв човек, в живота ти веднага се връща бодростта, той отново придобива ясен смисъл", споделя в своя очерк за Чехов Максим Горки, като не прикрива преклонението си към великия руски писател.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за концерта на Роджър Уотърс
Легендарният Роджър Уотърс ще представи новото си шоу „Us + Them" в столичната зала „Арена...
играй >>
Web Analytics