Сцена

Извънредно положение

<    обратно

11-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик" ще се състои между 20 до 30 април. След повече от 10 години съществуване и над 100 показани представления на артисти от 5 континента организаторите на инициативата обявяват артистично „извънредно положение".

„Светът, в който живеем, настоява, че „извънредно положение" значи заплаха, страх, тероризъм и контрол. Но в измерението на „Антистатик" наложените отвън норми автоматично спират да важат. Затова за нас „извънредно положение" означава, че заграждаме територия, в която разместваме правилата и освобождаваме повече място за съвременно изкуство.

Отделяме и ново пространство, за да се случи първата за фестивала "Българска танцова платформа". Така че - „запазете спокойствие и да танцуваме"! Ще бъде WOW, ще бъде романтично и най-вече - демилитаризиращо", споделят инициаторите на фестивала Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев.

На 20 април международната програма на „Антистатик" започва пищно с четирите сола, съставящи „В почит към..." на легендарния танцьор, хореограф, певец и преподавател Марк Томкинс (САЩ/Франция), носител на престижната награда на Обществото на театралните автори и композитори за цялостно творчество SACD Choreography Prize.

Воден от нестихващото си любопитство към преувеличеността и еротичността на кабарето и мюзикхола, той се поставя на мястото на личности с решаващо влияние върху историята на модерния танц и им отдава своя запомнящ се сценичен трибют.

Билетите за представленията в програмата на 11-тото издание на „Антистатик" може да намерите на касите на НДК и в мрежата на Easy Pay.

Пълната програма може да разгледате тук.

Последвай ни
Игра
Спечели акредитация за "София филм фест" 2019
Заедно със „София Филм Фест" ти предлагаме страхотната възможност да спечелиш акредитация* за 23-ото...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics