Сцена

Извънредно положение

<    обратно

11-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик" ще се състои между 20 до 30 април. След повече от 10 години съществуване и над 100 показани представления на артисти от 5 континента организаторите на инициативата обявяват артистично „извънредно положение".

„Светът, в който живеем, настоява, че „извънредно положение" значи заплаха, страх, тероризъм и контрол. Но в измерението на „Антистатик" наложените отвън норми автоматично спират да важат. Затова за нас „извънредно положение" означава, че заграждаме територия, в която разместваме правилата и освобождаваме повече място за съвременно изкуство.

Отделяме и ново пространство, за да се случи първата за фестивала "Българска танцова платформа". Така че - „запазете спокойствие и да танцуваме"! Ще бъде WOW, ще бъде романтично и най-вече - демилитаризиращо", споделят инициаторите на фестивала Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев.

На 20 април международната програма на „Антистатик" започва пищно с четирите сола, съставящи „В почит към..." на легендарния танцьор, хореограф, певец и преподавател Марк Томкинс (САЩ/Франция), носител на престижната награда на Обществото на театралните автори и композитори за цялостно творчество SACD Choreography Prize.

Воден от нестихващото си любопитство към преувеличеността и еротичността на кабарето и мюзикхола, той се поставя на мястото на личности с решаващо влияние върху историята на модерния танц и им отдава своя запомнящ се сценичен трибют.

Билетите за представленията в програмата на 11-тото издание на „Антистатик" може да намерите на касите на НДК и в мрежата на Easy Pay.

Пълната програма може да разгледате тук.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Mando Diao
Алтернативната банда Mando Diao пристига за концерт в Sofia Live Club на 9 декември.Ако отговориш правилно...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics