Изложби

Изложбата "Wave Maidens" е вдъхновена от морските стихии

<    обратно

Вдъхновена от морските стихии, София Зашева се обръща към северните легенди и митове, за да създаде концептуалната си серия „Wave Maidens", която ще представи с втората си изложба в кафе-галерия „ФотоСинтезис Арт Център" на 30 март.

Wave maidens са деветте дъщери на морето. Всяка от тях илюстрира различните му стихии и лица. Легендата за тях е разказана в двете Еди, като някои от най-старите писания датират от XIII век.

Свирепи или благи, кървавочервени или златисторуси, студени като дълбините или слънчеви като пенливите гребени на вълните, всяка от деветте морски деви има собствено лице и своя история. Точно тях разказва София Зашева във втората си самостоятелна изложба „Wave Maidens".

Търсейки едновременно морска тема и силни женски образи за поредния си концептуален проект, тя попада на темата за морските деви, дъщери на Аегир и Ран и майки на Хеймдал. Сложните им характери и комплексни връзки провокират София не просто да визуализира 9 женски образа, а да разгледа в дълбочина старата легенда и да представи собствената си визия за нея в серия взаимно свързани творби.

Откриването на изложбата с участието на автора и някои от моделите ще бъде на на 30 март от 19:00. Тя ще може да бъде разгледана до 24 април.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics