Кино

Иранският „Кръговрат" открива десетото издание на Sofia MENAR

<    обратно

Десетото издание на фестивала за филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще бъде открито на 12 януари в Дома на киното с иранския филм „Кръговрат" на режисьора Мехди Фард Гадери.

Шест семейства пътуват в различни купета на нощния влак. Шест различни истории се преплитат, за да се окаже накрая, че всеки има нещо общо с хората от съседното купе и съдбата му е повлияна от случващото се във влака.

В един 145-минутен кадър режисьорът Мехди Фард Гадери създава един от най-впечатляващите дебюти в иранското кино през последните години.

Сред акцентите в програмата на фестивала е и суперпродукцията на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио „Земя" - едно пътешествие от птичи поглед: в дивото и в мегаполиса, в сибирски мраз и пустинна жега, в глада и изобилието, в окото на вулкана и в сърцето на водопада, от Арктическия кръг, през африканската савана и Амазонската джунгла до австралийските бадемови плантации. Един разказ за живота на Земята.

Sofia MENAR ще продължи до 28 януари в салоните на Дома на киното, Културен център G8, „Евро синема" и Чешкия център. Програмата на фестивала ще представи над 50 премиерни игрални, документални и късометражни филми.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics