Кино

Иранският „Кръговрат" открива десетото издание на Sofia MENAR

<    обратно

Десетото издание на фестивала за филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще бъде открито на 12 януари в Дома на киното с иранския филм „Кръговрат" на режисьора Мехди Фард Гадери.

Шест семейства пътуват в различни купета на нощния влак. Шест различни истории се преплитат, за да се окаже накрая, че всеки има нещо общо с хората от съседното купе и съдбата му е повлияна от случващото се във влака.

В един 145-минутен кадър режисьорът Мехди Фард Гадери създава един от най-впечатляващите дебюти в иранското кино през последните години.

Сред акцентите в програмата на фестивала е и суперпродукцията на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио „Земя" - едно пътешествие от птичи поглед: в дивото и в мегаполиса, в сибирски мраз и пустинна жега, в глада и изобилието, в окото на вулкана и в сърцето на водопада, от Арктическия кръг, през африканската савана и Амазонската джунгла до австралийските бадемови плантации. Един разказ за живота на Земята.

Sofia MENAR ще продължи до 28 януари в салоните на Дома на киното, Културен център G8, „Евро синема" и Чешкия център. Програмата на фестивала ще представи над 50 премиерни игрални, документални и късометражни филми.

Последвай ни
какво се случва днес
1
Игра
Спечели покана за концерта на Laibach
Laibach ще свирят в столичния клуб „Терминал 1" на 24 март. Ако отговориш правилно на въпроса, може...
играй >>
Web Analytics