Дизайн,Изложби

Какво е италианският дизайн?

<    обратно

Изложбата „Какво е италианският дизайн?", организирана от Италианския културен институт, ще бъде открита на 10 октомври в Централния дом на архитектите (ул. „Кракра" 11) в София.

Замисълът на експозицията е да предостави елементите за по-цялостното разбиране на едно „експортирано" навсякъде по света от Италия явление, което е оказало въздействие върху редица поколения и е навлязло в живота на всеки от нас.

Представените в изложбата предмети са от различни години и на различни дизайнери. Тяхната функционалност като предмети от ежедневна употреба се преплита с историята, която стои зад креативността и работата на истински професионалисти от световно ниво.

През 2007 г. „Триенале ди Милано", достигнало до своето 20-во издание, откри своя музей, за да документира развитието на дизайна, който синтезира в предмети историята на човешката мисъл и връзките между отделната личност и обществото.

Видео материал от седем поредни експозиции в Триеналето ще разкрие пред публиката интересни елементи от представянето на дизайнерски продукти на този международен форум.

Изложбата ще може да се посети до 21 октомври всеки работен ден от 10:00 до 18:00.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Съли Ърна
Фронтменът Godsmack Съли Ърна идва отново в София за голям солов концерт на 26 септември в зала...
играй >>
Web Analytics