Музика

Криста Бел - новата муза на Дейвид Линч

<    обратно

Въпреки че последният пълнометражен филм на Дейвид Линч е от 2006 г. ("Inland Empire"), режисьорът изобщо не стоя без работа за тези 6 години. В последно време Линч се отдаде на музикални експерименти, предизвикали куп възторжени реакции сред почитателите на киното му. Той не само издаде албума си с електронно звучене „Crazy Clown Time" , но и организира поредица от концерти, за да финансира фондацията си за трансцендентална медитация.

Последната му публична поява се случи съвсем скоро в Ел Ей. По време на специален концерт, Линч представи новата си муза и идеен съмишленик - певицата Криста Бел.

cb_5_480_01
На сцената на Bootleg Theatre режисьорът приветства червенокосата Бел, казвайки: „Понякога хората сънуват, понякога просто вървят по улицата и се чудят: „Каква е тази форма? Какъв е този звук?". По информация на Rolling Stone концертът продължaва с парчета на Криста Бел от соловия й албум „This Train", продуциран от Дейвид Линч, отличаващи се с магическа, забавена, задимена а ла film noir атмосфера и звучене. Сред публиката е й Дейвид Джей, някогашен член на Bauhaus и Love and Rockets, според който Бел е от друг свят, от свят-съновидение.

cb_2_480
Раждането на дебютния албум на Бел се случва още преди 10 години, когато певицата се запознава с Линч. Тогава тя посещава домашното му звукозаписно студио в Холивуд, където сътворяват парчето „Right Down to You", което е пилотната песен от албума.

Родената в Сан Антонио Бел прекарва голяма част от времето си в Тексас и съвместната работа между нея и Линч е спорадична за тази цяла декада. Въпреки това 10-те години не възпрепятстват появата на завършения албум.

cb_3_480
Криста Бел си спомня, че фигурата на Дейвид Линч се появява косвено в живота й, още когато тя е дете. По онова време сериалът „Туин Пийкс" е в съзнанието на всички. Бел е омагьосана от фантастичната музика, която Анджело Бадаламенти създава за телевизионната поредица. „Именно основната мелодия на „Туин Пийкс" ми показа пътя и това, че музиката е в мен, че е белязала живота ми. Придобих нова, непозната за мен чувствителност. Вече виждах и чувах" - споделя певицата.

cb_4_480
Линч отскоро се подвизава в музикалната вселена. За него Бадаламенти е брат, който го е научил да усеща мелодията на нещата. „Винаги съм казвал, че не съм музикант. Но това е толкова близо до актьорството - това е чувство и общуване. Понякога дори попадаш на златно съкровище." - казва Линч.

Миналогодишният албум на Линч „Crazy Clown Time" бе преиздаден в разширено онлайн издание този вторник, като това съвпадна с цялостното преиздаване на саундтрака към „Eraserhead" в лимитирана поредица, включваща и нечуван до този момент материал.

Въпреки че отдава голямо внимание на музиката и рисуването, Линч все още не е споходен от идеята за нов филм. „Правенето на кино е като риболова. Аз чакам своята голяма риба".

Сянката на Дейвид Линч над Лана дел Рей

Независимото кино разчита на феновете. Линч също

Дейвид Линч режисира концерт на Duran Duran

Картографиране на "Туин Пийкс" 20 години по-късно

Дейвид Линч - уморен от страха?

Дейвид Линч отваря нощен клуб в Париж

Дейвид Линч щурмува Ибиза с електронен проект

 

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics