Кино

Кучета

<    обратно

Копродукцията между Франция, Румъния, България и Катар смесва криминалния жанр с елементи от уестърна, представяйки конфликти в съвременна Румъния.

Филмът е разказ за продажната човешка същност, а главните герои водят вътрешна война със себе си.

Един млад румънец се връща в селото на дядо си, чийто имот е наследил. Твърдо решен да продаде пустата земя, той е предупреден, че дядо му е бил местен криминален бос и хората му няма да се откажат от земята, на която развиват контрабанден бизнес.

„Имах някакво чувство, спомени от детството ми на село в Румъния, които винаги съм носил у себе си", разказва режисьорът Богдан Мирика.

„Понякога в летните нощи бях свидетел на жестоки спречквания между местните жители. Те използваха различни импровизирани оръжия - от верига за колело до дъски или оси. Това, което ме озадачи, не беше самото насилие, а че се възприемаше като нещо нормално.

Тези момчета не се нуждаеха от причина да се сбият, а просто искаха да видят кой от тях ще победи. В цялата тази свирепост и липса на морал имаше нещо наследствено. И точно за това разказвам в „Кучета".

"Кучета" е удостоен с наградата на ФИПРЕСИИ в конкурсната програма "Особен поглед" на филмовия фестивал в Кан през 2016 г.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics