Музика

Легендата Дамо Сузуки за първи път у нас

<    обратно

Една от живите легенди на музиката на ХХ век - Дамо Сузуки, ще изнесе първия си концерт в България на 15 юни в голямата зала на клуб „Mixtape 5". Събитието е част от концертната серия „Аларма пънк джаз".

Японецът, който се превърна в емблема не само на западногерманската упадъчна музика от 70-те, но и в идол на не едно и две поколения експериментатори на Стария континент през следващите десетилетия, ще свири за първи път у нас със специално създадена група от четирима от най-изявените български инструменталисти от психеделик/пост-рок/стоунър/пост-метъл/ембиънт/нойз-сцената от последното десетилетие.

Познат най-вече като вокалист на Can (от втория до петия им албум в периода 1970-1973 г., както и в издадените 20 години по-късно записи от Peel Sessions), с неговото име и неговия глас свързваме както песни, превърнали се в класика (като „Paperhouse", „Mushroom", „Vitamin C", „Don't Turn The Light On", „Leave Me Alone"), така и психеделичната смесица от импровизации с думи (без да е необходимо да са на някой конкретен език), енергии, стихии... вече почти 50 години.

От 1997 г. до наши дни ДамоСузуки е отдаден на т.нар. Damo Suzuki's Network - концепция за работа на място с местни музиканти, създавайки по този начин стотици групи, с всяка от които всеки концерт е уникален и не прилича на никой друг дори в рамките на едно и също турне.

В София „носителите на звука" ще са: Калоян Иванов - китари (T.F.S.L., Portable Elephant), Ангел Драганов - клавиши, електронни устройства (Saint Null, Polygon Ring, Portable Elephant),
Делян Караиванов - бас (MurderOfCrows, Center, Upyr, ObsidianSea), и Георги Малчев - барабани (Mлък!, Sativa, CBP, Center, Comasummer).

Билетите за концерта струват 17 лева в мрежата на Eventim. Вратите на залата отварят в 20:00, а началото е предвидено за 21:30.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics