Музика

Лиса Джерард (Dean Can Dance) идва у нас

<    обратно

Хор „Мистерията на българските гласове" ще излезе отново на българска сцена, за да представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си албум, който ще се появи на световния музикален пазар през есента.

Хорът подготвя два големи концерта в София (6 юни в зала „България") и Пловдив (8 юни в Античния театър), за които в страната ни пристига магнетичната певица Лиса Джерард, която участва и в записите на проекта.

Тя е добре позната на меломаните от групата Dead Can Dance, а също и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 г. тя печели „Златен глобус" за музиката към филма „Гладиатор", създадена съвместно с композитора Ханс Цимер.

Освен новите хорови композиции, в двата концерта ще бъдат представени също и съвместните произведения на хора „Мистерията на българските гласове" с Лиса Джерард. В част от песните участва и световният шампион по бийтбокс SkilleR, а почти всички нови композиции от албума са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance.

Целта на новия проект на хора е, запазвайки традициите на българския фолклор, да потърси връзките между него и други традиции и култури, в които той се смесва, без да губи идентичността си.

Билети за концертите може да намерите в мрежата на Eventim.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics