Музика

Любопитни факти за Michael Buble

<    обратно

Michael Bublé - един от най-успешните канадски певци и композитори, ще гостува за първи път у нас на 14 септември. Предлагаме ви 10 интересни факти за канадската звезда:  

1: Талантът му е открит от семейството му
Когато Bublé е бил само на 13 години, семейството му забелязало, че има музикален талант, докато пее "White Christmas" в колата. Тогава със сигурност не е знаел, че ще постигне зашеметяващ успех с коледния си албум.

2: Ходил е на вокални уроци при оперен певец
Един от учителите по пеене на Michael Bublé всъщност е Джоузеф Шор, който е оперен баритон. Може би от там Bublé е научил някои от невероятните си вокални орнаментики.

3: Неговият дядо му помага да започне музикална кариера

Michael Bublé започва да пее в нощни клубове, когато е на само на 16 с помощта на дядо си. Той е бил водопроводчик и е предлагал услугите си в замяна на това Michael да получи участие.  

4: Дълго време е мечтал да бъде певец

Michael е мечтал да стане певец от съвсем малък, когато е бил на около 2 години. С течение на времето мечтата му станала още по-силна, и дори спял с Библията и се молел да има шанса да се занимава с музика.

5:
Michael Bublé има италианско гражданство
През 2005 г. Michael Bublé става италиански гражданин. Именно от Италия са неговите баба и дядо.

6: Участвал е в „Досиетата Х"

Освен с музика Bublé се занимавал и с актьорство. В началото на своята кариера той е участвал в хитовия телевизионен сериал „Досиетата Х". Бил е уволнен от шоуто, защото по време на снимки е отишъл да си вземе хот-дог.

 7:
Michael Bublé е бил рибар
Едва 14-годишен е започнал да работи с баща си като рибар, което продължило цели 6 години.

8: Голям фен на хокея
Bublé е имал огромно желание да играе хокей за Vancouver Canucks. Харесвало му  това, че неговото име е звучало сходно с един от играчите - Jiri Bubla.

9: Носител е на четири награди „Грами"
Michael Bublé има четири награди „Грами". През 2008 г. печели награда за албума „Call Me Irresponsible", а през 2010 г. - за „Michael Bublé Meets Madison Square Garden". Следващите два престижни приза са за „Crazy Love" през 2011 г. и „To Be Loved" през 2014 г.

10: Той разчита на емоцията си

Колкото и невъзможно да звучи, Bublé не може да разчита и да пише ноти. Канадската звезда споделя, че при композиране на музика се води единствено от емоциите си и от своите чувства.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics