Сцена

Наближава Софийският театрален сезон

<    обратно

За 13 поредна година Съюзът на артистите в България (САБ) и Столична община организират Софийския театрален салон. В програмата на събитието са включени всички номинирани за ИКАР спектакли, както и много паралелни събития.

За първи път домакин на събитието няма да е театър "София", а НДК. Според председателя на САБ Христо Мутафчиев изборът на НДК за домакин е продиктуван с оглед на българското европредседателство, както и заради това, че театър „Азарян" е едно изключително интересно театрално пространство.

Официалното откриване на Софийски театрален салон ще е на 18 март в театър „Азарян".

На 19 март пред Народния театър ще бъде представена изложба, посветена на големия актьор Велко Кънев.

На 21 март в Националната библиотека ще се състои премиерата на книгата „Театърът, наречен Надежда". Също на 21 март, когато е Международният ден на кукления театър, в Столичния куклен театър ще бъде връчена наградата за дебют в кукления театър. На

На 24 март пък е откриването на кукления софийски театрален сезон пред Столичния куклен театър, където ще се проведат и съботно-неделни куклено-театрални ателиета за малки и големи.

Важно съпътстващо събитие ще бъде и извънредното издание на „Пощенска кутия за приказки", което ще се състои на 8 март.

В рамките на Софийския театрален салон, в литературен клуб „Перото", ще се проведе и традиционната дискусия на гилдията на театроведите, драматурзите и критиците към САБ.

Иван Иванов и Васил Михайлов със специални награди ИКАР 2018

Последвай ни
Игра
Спечели акредитация за "София филм фест" 2019
Заедно със „София Филм Фест" ти предлагаме страхотната възможност да спечелиш акредитация* за 23-ото...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics