Сцена

Ние сме вечни

<    обратно

„Даваме ли отговори, лепейки етикети?..."Красивите и умните", „интернет лумпени", „цветът на нацията"... „Ние сме вечни" е пиеса за три пропилени срещи по повод на една раздяла, която се случва на фона на силен, но безрезултатен политически протест. За пропилените надежди, време, думи, илюзии."
Василена Радева 


С взрив от емоции и младежки дух, премиерата на театър „София" заля публиката, демонстрирайки, че възрастта на всеки от нас се определя не от отметнатите дати в календара, а от собствените ни чувства.

Задаваща много въпроси в диапазон от „накъде отиваме?" до „кой съм аз всъщност?", постановката улавя безукорно духа на младите в България днес. Нюансите в характерите и езика, динамичното преминаване от социални към лични теми, грубостта и нежността, вплитащи се в едно изречение, някак естествено ни връщат към нашите 19 - апатични и объркани или бунтуващи се срещу какво ли не. Вероятно ние не сме се събирали пред Паметника на Съветската армия, говорили сме малко по-културно и приятелите ни не са били точно такива, но със сигурност за по-старите  поколения сме изглеждали някак „пропаднали". 

t2_380Авторът на текста Кирил Буховски обаче смята за важно, че пиесата е актуална сега и няма никакво значение дали ще се поставя в бъдеще и дали ще бъде разбрана тогава. „Тази пиеса я писах като подарък за мои приятели, а прототипите в нея са мои познати. Тя е искрена и сурова изповед от младите и за младите", споделя той.

И въпреки че целта на автор и режисьор е да огледат съвремието, те успяват да надскочат времевите ограничения и да заразят с младост - болезнена и усмихната, няколкото поколения преди тях, доказано от разнобройните бръчки по ръцете, ръкопляскащи топло на финала.

Защото „ние сме вечни", докато сме млади, наивни и непослушни. После се вслушваме в тиктакането на часовника... и остаряваме.

„Ние сме вечни" от Кирил Буховски, театър „София"

Режисьор: Василена Радева
Сценограф: Даниела Николчова
Композитор: Емилиян Гацов- Елби
Автор на песента: Константин Кучев


Участват: Боян Арсов, Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Дария Симеонова, Лора Мутишева

Може да гледате постановката на 13 и 29 октомври.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics