Музика

Питър Уебър оглавява журито на 24-тия „София филм фест"

<    обратно

Организаторите на „София филм фест" обявиха членовете на тазгодишното издание на фестивала.

Председател на журито е роденият във Великобритания режисьор Питър Уебър, който има 18 заглавия във филмографията си, част от които са документални и телевизионни продукции. Световна известност му носи „Момичето с перлената обеца" (2003), пълнометражният дебют на Уебър, получил десетки награди и номинации, между които 3 номинации за „Оскар", две номинации за „Златен глобус", 10 номинации за наградите БАФТА.

Продуцентът на „Рома" - един от най-награждаваните филми за 2019 г., Николас Селис, е основател на независимата мексиканска продуцентска компания Pimienta Films. Той стои зад оригинални проекти с високо художествено съдържание и мощно въздействие.

Ирмена Чичикова е българският представител в журито. Познаваме я като Юра и Адриана в „Аз съм ти" (2012) на Петър Попзлатев, Боряна във „Виктория" (2014) на Майя Виткова, Кристин в „8'19" (2018) на Теодор Ушев. Тя е и Мона в „Не ме докосвай" на Адина Пинтилие - филм, участието в който й донесе наградата „Златна мечка" за 2019 г. в Берлин.

Луис Миняро основава на 18 години „Cine Club Arts" в родния си град Барселона. Работи като писател, водещ и филмов критик и е известен като продуцент на независими филми, сред които са носителят на „Златна палма" от Кан 2010 „Чичо Бунми си спомня предишните животи".

Независимият американски продуцент Джим Старк е добър приятел на „София Филм Фест". Публиката у нас го познава като продуцента на ранните филми на Джим Джармуш. В последните няколко години Джим Старк работи като ко-продуцент в много филми като „Фокстрот" (2017) на Самуел Маоз, удостоен със Сребърен лъв на фестивала във Венеция, „Our Time" (2018) на Карлос Рейгадас и „Свирукащите" (2019) на Коренелиу Порумбою, номиниран за „Златна палма" в Кан, който ще гледаме през март в София.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics