Книги

Пролетният базар на книгата за първи път на открито

<    обратно

Традиционният Пролетен базар на книгата ще се проведе от 29 май до 2 юни.

Тази година за първи път събитието ще бъде на открито, представяйки повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци в парка пред НДК - от страната на бул. „Патриарх Евтимий".

В рамките на шестте дни на изложението на щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, ще се състоят близо 50 премиери на най-новите книжни заглавия у нас, а също четения и срещи с чуждестранни и български автори, сред които Ангелина Александрова, Бистра Величкова, Владислав Христов, Георги Константинов, Димана Йорданова, Иванка Могилска, Ивинела Самуилова, Иво Беров, Йордан Радичков, Йорданка Белева, Лилия Йовнова, Катя Антонова, Петя Александрова, Рене Карабаш, Росен Карамфилов, Севдалин Генов, Яница Радева и други.

В рамките на Пролетния базар на книгата и със съдействието на португалския институт „Камойнш" ще се състои среща и с един от най-популярните португалски белетристи, Давид Машадо.

Пролетният панаир по традиция представя нови заглавия на преводна литература в срещи с издатели и преводачи на книгите, а също издания за деца, нехудожествена и лайфстайл литература. В програмата са също събития, посветени на аудиокнигите, а също и на самопубликуващи се автори.

В шатра „В" ще бъде разположен кът за четене, където ще може да видите и изложбата „Радост, тъга и надежда - 16 илюстрации за детски книги от български художници", с куратор Антон Стайков.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за шоуто на Sting
Sting се завръща в България за концерт на 1 юни в столичната зала „Арена армеец". Ако отговориш...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics