Сцена

Първи театър с виртуална реалност в България

<    обратно

За първи път в България ще се играе театрален спектакъл с виртуална реалност. Британската постановка "Whist" пристига у нас като част от международната програма на седмия ACT Фестивал за свободен театър, чието мото се заиграва с абревиатурата VR, която в случая обаче означава "Временна реалност".

Вдъхновен от творчеството на Зигмунд Фройд, уникалният спектакъл се реализира с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм, за да създадат пърформaнс като никой друг досега.

На 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. „6-ти септември" 26) ще може да се оставите инстинктите да ви поведат в свят на сюрреалистични мечти и страхове. В "Whist" зрителят е и режисьор - навигацията в историята се извършва интуитивно от всеки участник и води към различно развитие на историята, като съществуват 76 възможни сценария.

Зрителят е свободен да върви със своето темпо и да прави каквото пожелае, защото именно това е целта на създателите на спектакъла - да потопят напълно публиката в уникално преживяване, където инстинктите и свободата са движещите сили. След края на представлението на всеки участник ще бъде представен и анализ на направените от него избори, който е съставен от психоанализатор от Музея на Фройд.

В България постановката ще могат да видят само 200 зрители и всеки от тях ще премине през своя личен сценарий индивидуално. Революционното представление е с участието на актьори от Франция и Япония и вече е показвано в цяла Европа.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics