Сцена

Първи театър с виртуална реалност в България

<    обратно

За първи път в България ще се играе театрален спектакъл с виртуална реалност. Британската постановка "Whist" пристига у нас като част от международната програма на седмия ACT Фестивал за свободен театър, чието мото се заиграва с абревиатурата VR, която в случая обаче означава "Временна реалност".

Вдъхновен от творчеството на Зигмунд Фройд, уникалният спектакъл се реализира с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм, за да създадат пърформaнс като никой друг досега.

На 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. „6-ти септември" 26) ще може да се оставите инстинктите да ви поведат в свят на сюрреалистични мечти и страхове. В "Whist" зрителят е и режисьор - навигацията в историята се извършва интуитивно от всеки участник и води към различно развитие на историята, като съществуват 76 възможни сценария.

Зрителят е свободен да върви със своето темпо и да прави каквото пожелае, защото именно това е целта на създателите на спектакъла - да потопят напълно публиката в уникално преживяване, където инстинктите и свободата са движещите сили. След края на представлението на всеки участник ще бъде представен и анализ на направените от него избори, който е съставен от психоанализатор от Музея на Фройд.

В България постановката ще могат да видят само 200 зрители и всеки от тях ще премине през своя личен сценарий индивидуално. Революционното представление е с участието на актьори от Франция и Япония и вече е показвано в цяла Европа.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Mando Diao
Алтернативната банда Mando Diao пристига за концерт в Sofia Live Club на 9 декември.Ако отговориш правилно...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics