Изложби,Кино,Книги,Музика

Пъстра програма на „КвАРТал фестивал" 2017

<    обратно

Чисто нови и неотваряни до този момент пространства, над 70 функциониращи локации със специални програми и още толкова артисти, лайв концерти и пърформънси, мащабен форум с участието на представители на общинските власти, урбанисти и културни мениджъри, развлекателни гурме, графити, архитектурни и исторически турове, атрактивни арт изложби от всякакъв характер, литература и поезия, театър, богата детска програма, работилници, танцови и спортни уъркшопи и какво ли още не ще предложи „KвАРТал фестивал" 2017 на всички гости и жители на София между 15 и 17 септември.

Второто издание на атрактивния градски фестивал, който ще се разположи в карето бул. „Дондуков", бул. „Мария Луиза", бул. „Левски" и бул. „Сливница", както и в специалната Зона +, обхващаща Софийската синагога на ул. „Екзарх Йосиф" 16 и пространство „Шоколадова фабрика" на ул. „Георг Вашингтон" 12, предлага още по-богата и разнообразна програма, в която има по нещо за всеки.

Вече добре познатите локации в квАРТал ще отворят вратите си и забавляват гостите на фестивала с разнообразни индивидуални тридневни програми. Дом на киното, официалната инфо точка на фестивала, ще предложи поредица разнообразни прожекции, сред които "Солта на земята" на Вим Вендерс, "Сафари" на Улрих Зайдл, придружен от дискусия за бракониерството, както и премиерата на късометражния филм Мартин Илиев „Може би утре".

Официалното откриващо парти с участието на Groovy Sessions на 15 септември ще се проведе в разположения в същата сграда CUSH Bar. Отново там, на 17 септември, ще бъде открита изложбата „Една неделя в квАРТала" на фотографа Иван Шишиев, създател на набралия огромна популярност проект „Етюд-и-те на София", а по-късно и закриващото парти с гост диджей.

p2_600

Квалифицирани гидове ще развеждат посетителите из квАРТала и ще им разкриват архитектурните, историческите и културните забележителности скрити там. За любителите на стрийт културата пък са подготвени атрактивни графити турове - събота и неделя, от 18 часа пред Статуята на София.

Дворът на Шоколадовата фабрика ще се превърне в музикална парти зона и една от най-горещите точки на фестивала, защото там ще се проведат два концептуални концерта със свободен достъп. На 16 септември от 19:30 ще може да чуете сърф пънкарите The Black Swells, а ден по-късно ще се изявят рапърите Жлъч/Григоров/Гена.

На 16 септември от 17:30 иновативният артист Войн де Войн ще представи „Верижна реакция" - колективно представление - пърформанс. Ден по късно, 17.09, на покрива ще се качат и застанат едни срещу други „Актьори срещу поети" в артистична битка , в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Участват добре познатите и признати Стефан Иванов, Стефан Икога, Иван Ланджев, Иван Димитров и др.

Повече информация за програмата на фестивала може да откриете тук.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за спектакъла Walking With Dinosaurs
Спектакълът Walking With Dinosaurs ще гостува у нас между 26 и 28 април в зала „Арена армеец". Ако...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics