Кино,Музика

Руска рок звезда - част от журито на 23-ия „София филм фест"

<    обратно

Известният руски продуцент, художник, композитор, фотограф и режисьор Стас Намин ще бъде част от журито на 23-ия „София филм фест".

Интересът мукъм рок музиката започва още през 60-те години на миналия век, докато учи в Суворовото училище - през 1964 г. създава първата си рок банда, а през 1969 г. се ражда група „Цветы", с която Стас става истински популярен в меломанските и изобщо в културните среди.

Стас Намин създава и първия Московски симфоничен оркестър, както и спектакъла „Балет на леда" („Москва върху лед") - първият по рода си мюзикъл върху лед в Русия. След 2000 г. творецът с неизчерпаем талант и многобройни артистични търсения се посвещава на театъра, където създава пиеси за съвременна музикална драма, а също и арт-проекти с авторски снимки, които представя в световни галерии и музеи. В този период прави и поредица от документални филми, между които „Древните храмове на Армения", „Истинската Куба", „Free to Rock", и композира филмова музика.

Едно от най-харесваните места, превърнало се в център за съхранение на националната култура, в място, където хората могат да се срещнат със световния шоубизнес, а също и в символ на авангардните млади хора в Русия, е центърът Стас Намин (SNC), създаден през 1987 г. и разположен в парка за отдих и култура „Горки". Сред специалните гости там са били звезди като Робърт Де Ниро, Куинси Джоунс, легендарните Pink Floyd, U2 и много други. За този център Франк Запа снима филм, а хитовата песен на Scorpions от годините промяната в Източна Европа - „Wind of Change", е посветена на духа на свободата, който витае в центъра Стас Намин.

Стас Намин ще представи лично на „София Филм Фест" филмите „Free to Rock" и „Истинската Куба", както и филма на Кирил Серебренников „Лято".

Последвай ни
Игра
Спечели покана за шоуто на Sting
Sting се завръща в България за концерт на 1 юни в столичната зала „Арена армеец". Ако отговориш...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics