Сцена

Танцова работилница Dance It! за девети път

<    обратно

Деветото издание на танцова работилница Dance It! ще се проведе от 31 март до 6 април.

Събитието e уникален шанс за професионални танцьори и напреднали аматьори в танцовото изкуство от България и съседните държави да усъвършенстват уменията си и да усвоят специфични техники от световноизвестни хореографи от САЩ.

В  основната програма на младите танцьори ще имат възможност да усвоят техники в 5 различни стила: балет - стил „Баланчин", бродуейски джаз, модерен танц, хип-хоп и характерен танц.

Всеки участник може да се включи във всички класове, като условията може да видите тук.

По време на учебния процес, паралелно на класовете по техника, участниците, заедно с преподавателите, ще разработват и специален репертоар, който ще бъде показан под формата на финален спектакъл.

Както участниците в "Танцова работилница", така и онези, които няма да успеят да се включат по време на цялата интензивна танцова седмица, ще имат възможност да посетят два майсторски класа в съботния ден. Майсторските класове са по балет и съвременен танц и ще бъдат с педагози от европейската сцена - Сергей Сергеев - Арендар и Давид Русо, които работят в Германия.

Резултатът от интензивната едноседмична работа можете да гледате на 6 април 2014 от 17 ч. в театър „Сълза и смях". Той представлява това, което в САЩ се нарича Sneak Peek или „тайно надничане в кухнята" на творческия процес - спектакълът ще представи пъзела от създадените хореографии в петте различни стила на Работилницата, които са един "продукт в развитие" от кратък, но динамичен творчески процес.

И тази година няколко от най-добрите участници ще получат стипендии за летни интензивни обучения в най-престижните американски танцови училища и компании, които обучават танцьори за американската и световната сцена.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics