Сцена

Танцова работилница Dance It! за девети път

<    обратно

Деветото издание на танцова работилница Dance It! ще се проведе от 31 март до 6 април.

Събитието e уникален шанс за професионални танцьори и напреднали аматьори в танцовото изкуство от България и съседните държави да усъвършенстват уменията си и да усвоят специфични техники от световноизвестни хореографи от САЩ.

В  основната програма на младите танцьори ще имат възможност да усвоят техники в 5 различни стила: балет - стил „Баланчин", бродуейски джаз, модерен танц, хип-хоп и характерен танц.

Всеки участник може да се включи във всички класове, като условията може да видите тук.

По време на учебния процес, паралелно на класовете по техника, участниците, заедно с преподавателите, ще разработват и специален репертоар, който ще бъде показан под формата на финален спектакъл.

Както участниците в "Танцова работилница", така и онези, които няма да успеят да се включат по време на цялата интензивна танцова седмица, ще имат възможност да посетят два майсторски класа в съботния ден. Майсторските класове са по балет и съвременен танц и ще бъдат с педагози от европейската сцена - Сергей Сергеев - Арендар и Давид Русо, които работят в Германия.

Резултатът от интензивната едноседмична работа можете да гледате на 6 април 2014 от 17 ч. в театър „Сълза и смях". Той представлява това, което в САЩ се нарича Sneak Peek или „тайно надничане в кухнята" на творческия процес - спектакълът ще представи пъзела от създадените хореографии в петте различни стила на Работилницата, които са един "продукт в развитие" от кратък, но динамичен творчески процес.

И тази година няколко от най-добрите участници ще получат стипендии за летни интензивни обучения в най-престижните американски танцови училища и компании, които обучават танцьори за американската и световната сцена.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics