Кино

Тони Ердман

<    обратно

Уинфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често.

Той е учител по музика, но след като става ясно,че вече няма на кого да преподава, а и старото му куче умира, решава да изненада дъщеря си с посещение.

Това решение обаче се оказва рисковано - дъщеря му живее в Букурещ и работи по важни корпоративни стратегии.

Фактът, че географски баща и дъщеря се доближават, никак не им помага да се виждат по-често.

Освен това Уинфрид е шегаджия и непрекъснато дразни Инес с дребните си смешки, които пречат в ежедневието и в работните срещи.

След лют скандал между двамата той заминава обратно за Германия, но всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва... Тони Ердман - алтер егото на бащата.

Облечен в костюм, със странна перука и ужасни изкуствени зъби, Тони рязко влиза в живота на Инес, представяйки се за тренинг-гуру на нейния изпълнителен директор...

toni2_600

„Не съм имала намерение да правя феминистки филм, но и нямам проблем с това определение. Може би хората го „разчитат" по този начин, защото аз самата съм жена, но не е като да съм целяла стартиране на революция", споделя режисьорката Марен Аде пред Cinema Scope.

"Целият основен конфликт е между баща и дъщеря, мъж и жена. Бащата никога нямаше да отиде при сина си и да го пита „Щастлив ли си?". Така че тук той по-скоро се държи консервативно и не е прав. От друга страна обаче става дума за това да бъдеш човек, което може да се отнася както за една жена, така и за един мъж."

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Zucchero
Италианската звезда Zucchero ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив на 23 юли. Ако отговориш...
играй >>
Web Analytics