Сцена

Убиецът и блудницата

<    обратно

Постановката „Убиецът и блудницата" на театър „Константин Величков" - Пазарджик ще направи своята премиера в София на 12 юни от 19:00 на „Открита Арт сцена на Шипка" - Руски културно-информационен център".

Спектакълът под режисурата на Ани Васева е по романа „Престъпление и наказание" от Ф.М. Достоевски.
„Убиецът и блудницата" проследява дебненето между бившия студент-убиец и загадъчния следовател. На объркания престъпник постоянно му е необходимо да се оттласква от нещо, за да си отговори на въпроса „Защо убих", който, макар и неизречен, не спира да възпалява съзнанието му.

Сам се набутва в ръцете на разследването, за да дразни раната си, или търси компанията на „падналата жена", в чието присъствие се надява да намери едновременно утеха и наказание.

Престъплението разтваря двойно дъно в плътта на ежедневието. Новоразкритата реалност е кошмарна, трескава, пипалата й се простират върху детайли от „нормалното", облепват ги със сънната си слуз и ги правят неразпознаваеми. Престъпникът плава между плашещо познатите подробности на обичайното и пропадането на кошмара.

Оказва се, че престъплението е наказанието.

Билетите за спектакъла струват 10 лева и могат да бъдат купени от касата на „Открита Арт сцена на Шипка", която е отворена всеки ден от 13:00 до 19:00.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics