Кино,Музика,Сцена

Фестивалът за интердисциплинарно изкуство „180° представя най-актуалните имена от световната сцена

<    обратно

Четвъртото поредно издание на лабораторията за иновативно изкуство „180°", която е насочена към експерименталния подход и изследването на нови модели на изразяване, ще се проведе между 22 и 28 юли в избрани локации - Fabrica 126, Гьоте-институт и на определени места в градската среда, на открито.

Платформата отново ще събере в София десетки съвременни артисти от страната и чужбина в рамките на седмица в края на юли и ще провокира в търсенето както самите творци, така и публиката, преобръщайки обичайните процеси и излизайки от рамките на стандартното боравене с 5 форми на изява - музика, танц, театър, архитектура и визуални изкуства.

Една от специалните изненади в тазгодишната програма на фестивала е гостуването на изключително креативния и интересен музикант - Паул Фрик, основен елемент от формацията Brandt Brauer Frick.

Той завършва в Берлин като ученик на Фридрих Голдман, създава творби за камерни състави, театър, радио и филм. През 2008 г. създава формацията заедно с Даниел Бранд и Ян Брауър, а две години по-късно съставът е вече 10-членен. Проектът е вдъхновен от детройтската техно, американската минималистична, съвременната класическа, рок и джаз музика и пожънва огромен световен успех, който ги отвежда на престижните сцени в над 50 страни.

Паул Фрик ще закрие фестивала на 28 юли с иновативното и пространствено събитие "Drawn", в което ще си партнира с родната певица Катя Ташева, ансамбъл „180°% и представителките на утвърдената компания за съвременен танц Forsythe - уникална възможност за сблъсък с трупата, която от 2015 г. не съществува в първоначалния си вид.

180-2_600

Гост на фестивала ще е Катя Черанева от Москва, която е фокусирана върху колаборации с артисти от цял свят, а Франсис Чаверини от Питсбърг ще бъде другият танцьор от чужбина.

Лабораторията за иновативно изкуство 180° отново се обръща и към всички любители на визуалните изкуства, като обявява конкурс за късометражен ням филм. Темата в тазгодишното издание е „unCOOL" и е лишена от насоки и ограничения. Условието е видеото да не надвишава 3 минути и да съдържа само образи, без звук. Форматът на файла може да е .mp4, .m4v, .mov. Кандидатите могат да пращат своите предложения до 14 юли 2017 г. на info@180-degrees.org чрез сайтовете за споделяне на файлове. Избраните видеа ще бъдат представени на 26 юли, а музикантите от ансамбъл „180°" ще озвучат картината, импровизирайки. Победителят ще бъде избран от публиката и ще спечели парична награда.

Повече информация за фестивала може да намерите тук.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics