Сцена

Фестивалът „Етюди и приятели" се завръща в ДНК

<    обратно

Четвъртото издание на фестивала „Етюди и приятели" ще се проведе между 19 и 28 юни в ДНК.

Откриването ще бъде с представлението „Съвършено розово" на Ива Свещарова, което получи номинация за награда „Икар" за постижения в съвременния танц и пърформанс. Спектакълът се движи по ръба между еротичната ефективност на женското тяло и неговото вътрешно състояние на бунт.

На 20 юни от 19:30 часа ще се потопим в един сюрреалистичен и чужд свят, изграден от блестящи обекти и пречупена светлина. В представлението „Не-видим" Зорница Стоянова (САЩ) се превръща в бежанец, който иска да стане част от този лъскав нов свят, а бляскавият материал е метафора за Aмериканската мечта.

Деница Дикова (Испания) гостува на фестивала със спектакъла „VOYAGER", който можете да гледате на 21 юни от 19:30 часа в ДНК. Артистите преминават през абстрактна трансформация и придават форма на пространството чрез стени, ъгли и мебели.

На 22 юни от 19:30 часа на сцената Ива Свещарова и Вили Прагер се заемат със задачата да произведат щастие. Награденият с ИКАР 2019 спектакъл „Произведени за щастие" е коментар по една на пръв поглед приемана за безвъпросна тема, която обаче е много актуална и важна за съвременния свят: щастието.

На 24 юни aмериканка и българка се срещат на грешното място, но в точното време. Щастлива случайност или вик за помощ? Объркването става още по-голямо с пристигането на втора американка. Дали трите говорят за едни и същи неща? Спектакълът е „Здравей! Харесвам те! А сега се съгласи с мен!"

На 25 юни от 19:30 часа в ДНК гостува един от пионерите в танца в Ирландия - Джон Скот, със спектакъла „Heroes", а на 26 юни от 19:30 ч. гостува представлението „Digital Footprints" на Гун Лунд (Швеция), което е една интерактивна хай-тек игра с трима танцьори.

Артистичната програма на четвъртото издание на фестивала „Етюди и приятели" в ДНК завършва на 28 юни от 19:30 часа със серията от работи „Off the wall" и „See you somewhere" на Олоф Першон от Швеция. Множество индивидуални движения се поставят в абстрактна структура, повлияна от разбирането за танца като форма, в която движението има смисъл само по себе си.

Билети за спектаклите можете да закупите от касите на Билетен център - НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics