Кино

Фестивал на българското кино в Париж

<    обратно

Първото издание на фестивала на българското кино в Париж ще състои на 1 и 2 юни в киносалона Christine 21, който се намира в сърцето на квартала „Сен-Жермен-де-Пре".

Идеята е това да бъде първият български филмов фестивал във френската столица, който представя широк и свободен избор от съвременни български филми.

Петимата българи, които организират събитието, се срещат по случаен начин и всеки един от тях идва от различна област. Иво, Ели, Деси, Бори и Цвети се събират с желанието да съживят интереса към българското кино, създавайки поле за оживен диалог и излизайки от клишетата, свързани с представянето на българската култура във Франция.

Усилията им да превърнат фестивала в ежегодно събитие са стимулирани от желанието да генерират средства, контакти и мрежа от партньори, чрез които да се окаже положително въздействие в посока възстановяване на изоставените кинозали в България.

Инициативата им си поставя за цел и да провокира гражданска реакция по належащия въпрос за съхраняване, реставрация и популяризиране на малко познатото, но недостъпно родно кинематографично наследство.

Повече информация може да намерите тук.

Последвай ни
Игра
Спечели meet & greet с Gogol Bordello
Джипси пънк бандата Gogol Bordello ще гостува за първи път у нас на 30 май в зала 4 на „Интер експо...
играй >>
Web Analytics