Кино

Фестивал на етнографския филм

<    обратно

Шестото издание на Международния фестивал на етнографския филм ще се проведе между 14 и 18 ноември в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски" и кино „Влайкова".

Тази година събитието предлага 18 филмови заглавия от етнографския киножанр и поредица лекции, които ще въведат зрителите в теми като религия, съвременен шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали, живот след смъртта.

Опознаването на този свят, далеч от рационалното и изцяло посветен на духовните практики, изисква задълбочени проучвания, с които ще ни запознаят гостите на фестивала, сред които са Владимир Боцев - доктор по етнология и куратор в Националния музей на Македония; Слободан Наумович - доцент по етнология и антропология от Белградския университет; Горан Благоев - доктор по етнология, преподавател и водещ в БНТ; Давор Борич - режисьор на множество документални филми за Хърватската телевизия и др.

Фестивалът на етнографския филм за пореден път ще ни покаже, че има много неща, които все още не сме научили за заобикалящия ни свят.

Верен на своята традиция, той си поставя некомерсиална и образователна цел, затова всички събития в програмата се провеждат без вход.

Повече информация може да намерите тук.

 

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Toto
Легендарните Toto ще свирят в зала 1 на НДК на 4 март като част от турнето, с което ще отбележат...
играй >>
Web Analytics