Музика

Хосе Карерас с голям концерт у нас

<    обратно

Великият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва българската публика с нов концерт – на 21 октомври в зала „Арена армеец“.

Патрон на грандиозното събитие ще бъде футболната ни легенда Христо Стоичков.

Единият от знаменитите “Трима тенори” ще излезе отново пред многобройните си почитатели у нас, въпреки че е разредил до максимум участията си на голяма сцена. Изненадващата визита на Хосе Карерас в София е още едно доказателство за дългогодишното приятелство и дълбоко уважение, което свързва великия тенор и Христо Стоичков.   

В концерта ще се включи и новата оперна сензация на България – Росен Ненчев. 36-годишният тенор с глас като природна стихия е солист на националната ни опера и е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.

„Има много красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика“, споделя Карерас за своя изключително талантлив ученик.

От своя страна Росен Ненчев също не пести комплименти за златния глас на операта: „Маестрото е невероятен човек. Има силна аура около себе си. Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си“, не крие възхищението си младият тенор.

Билетите за събитието са на цени между 70 и 180 лева в мрежата на Eventim.

 

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics