Кино,Книги,Музика,Сцена

„Капана фест" се завръща през есента

<    обратно

Шестото издание на „Капана Фест" ще стартира на 29 септември и в рамките на три дни отново ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.

Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена - музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти.

Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят - базар „Капана", който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: „Авторски изделия", „Натурални храни и напитки", „Грамофонни плочи", „Съвременна българска мода" и специалната промо зона.

kapana-fest-4_600

Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които ще изпълнят Капана с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненада, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете, е специален гост от Лос Анжделис.

Ключов акцент в музикалната програмата е и концерт в чест на покойния вокалист на Linkin Park Честър Бенингтън. „Капана Фест" ще се включи в глобалната вълна от събития, за да отдаде чест към творчеството на музиканта.

Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park.

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб "Ретро" - Пловдив ще отпразнува своята 25-а годишнина. Събитието ще представи класически автомобили от 40', 50', 60' и 70' и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.

Фестивалът ще разгърне още и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Mando Diao
Алтернативната банда Mando Diao пристига за концерт в Sofia Live Club на 9 декември.Ако отговориш правилно...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics