Кино

„Нелюбов" на Звягинцев идва на „София филм фест"

<    обратно

Последният филм на нашумелия руски режисьор Андрей Звягинцев „Нелюбов" ще бъде част от програмата на тазгодишното издание на „София филм фест".

Творбата, която беше представена в конкурсната програма на Кан 2017, разказва за жестокия развод на Женя и Борис, белязан с коравосърдечни обиди, усещане за безизходица и взаимни обвинения.

Всеки от тях има свой нов живот и е нетърпелив да започне на чисто, дори това да означава да изоставят своя 12-годишен син Альоша. След като става свидетел на един от скандалите на родителите си, детето изчезва...

Тогава филмът се трансформира от житейска, човешка драма в тотална критика на цялостната атмосфера и реалност в съвременна Русия.

Колекцията на Звягинцев от престижни награди и номинации е впечатляваща - над 100 за 14 години. „Левиатан" беше отличен за сценария си в Кан 2014, „Елена" получи Специалната награда на журито в „Особен поглед" - Кан 2011, „Изгнание" спечели наградата за най-добър актьор в Кан 2007, а „Завръщане" беше удостоен със „Златен лъв" (и още четири награди) във Венеция 2003.

Последвай ни
Игра
Спечели покана за фестивала Hills Of Rock 2018
Цели 55 банди ще вземат участие във фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив...
играй >>
Web Analytics