Кино

„Слугинята" - eдна от най-екстравагантните ленти за 2016 г.

<    обратно

Третото издание на кино-литературния фестивал CineLibri за поредна година ще обърне внимание на едни от най-добрите екранизации на романи за последните две години. Какво се случва, когато един класически роман попадне в ръцете на култовия южнокорейски режисьор Парк Чан Уук („Oldboy")? Критиците полудяват, наградите и номинациите се роят (59 награди и 85 номинации), а зрителите не могат да отлепят поглед от екрана.

Защо екранизациите трябва да са буквални и да следват сюжета на книгата?

Романът „Крадлата" на Сара Уотърс ни разказва за един от най-бедните квартали на Лондон, а филмът „Слугинята" ни изпраща в Япония и в Южна Корея. Лондонските улици са претворени в азиатски къщи, а британските дами са дългокоси азиатки, които се борят с трудностите на своя живот.

hand2_600

Творбата, която поражда напрежение, възбуда и възхита, без съмнение е една от най-екстравагантните ленти за последните няколко години. Елегантна и провокативна, историята върви по ръба на нормалното, а на моменти минава от другата страна.

Нестандартният еротичен трилър ни среща със Сук Хи, която е свикнала да се препитава като крадла. Сръчността и дързостта са умения, които й служат не само в тайното отмъкване на предмети, но и в изкуството на любовта...

„Слугинята" успешно се движи между изтънчените маниери и нарушаването на правилата. Подгответе се за предизвикателни сцени и многопластов сюжет, след който представите ви за кино няма да бъдат същите.

Може да гледате филма по време на фестивала CineLibri.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Texas
Шотландската банда Texas ще изнесе първия си концерт в България на 2 октомври в зала 1 на НДК. Ако...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics