Сцена

6Fest e посветен на градските изкуства и... щастието

<    обратно

Първото издание на международния фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще се проведе между 19 и 21 май в Габрово.

Събитието ще преобрази Столицата на хумора и сатирата в пространство за улични изкуства. 6Fest ще се проведе паралелно с емблематичния за Габрово Карнавал, който тази година е на 20 май.

Сред фестивалните събития на 6Fest са български и чуждестранни циркови представления, огнено шоу на кокили, светлинно шоу, пърформанс с карнавални костюми, маски и живи статуи. Посетителите ще могат да се включат в циркова и карнавална работилница.

Събитията от 6Fest са на различни централни локации в Габрово - Централен площад "Възраждане", пред Спортна зала "Орловец" и Дом на хумора и сатирата, Шести участък, Градска градина (Градинка с мечето), пешеходна улица "Радецка", пред Интерактивен музей на индустрията.

„Концепцията на фестивала е да бъде естествено продължение на карнавалния бранд на Габрово и да превърне града в модерна фестивална и карнавална дестинация. Името на фестивала "6Fest" препраща към началото и сърцето на Габрово - квартал „Шести участък", най-стария квартал на града, където се ражда и развива Габрово.

С богатата си карнавална традиция, още от ХІХ век, Габрово е естественото място за фестивал на градските улични изкуства. А щастието е онази магическа съставка, която изкуствата могат да добавят към живота и да направят нас и града ни по-красиво място", споделя организаторът на 6Fest Момчил Цонев.

Повече за програмата на фестивала може да научите тук.

Последвай ни
Игра
Спечели двойна покана за концерта на Кука Розета
Кука Розета - звездата на новата вълна в традиционния португалски жанр фадо, ще изнесе концерт в столичната...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics