Сцена

Flying Bach - какво стои зад срещата на класиката с брейка?

<    обратно

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия Red Bull Flying Bach вече е утвърдена марка.

Вартан Басил е изключително доволен от начина, по който се е получила продукцията, която ще гостува на 21 октомври в зала 1 на НДК: „При други подобни спектакли брейкденсърите просто танцуват на определена музика. При Red Bull Flying Bach ние не просто танцуваме, а визуализираме „Добре тамперирано пиано" на Бах. За нас турнетата са сбъдната мечта. Искаме да впечатлим абсолютно всяка аудитория във всяка държава с нашето изкуство."

Режисьорът Кристоф Хагел добавя: „Движенията на брейкденсърите са точно толкова яки, колкото фугите на Бах. И няма значение дали си от Хърватия или Япония, за да им се насладиш напълно".

В настоящия си вид Flying Bach е 70-минутна мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, съвременни бийтове и почти свръхестествените способности на берлинските първенци и четирикратни световни шампиони Flying Steps.

„Шоуто се развива непрекъснато", споделя брейк танцьорът и хореограф Майкъл Роузман. „Внимателно следим нашата сцена и добавяме всякакви невероятни движения. Има много технически сложни моменти в танца, които биха оценили и любителите и спецовете в това изкуство".

В спектакъла на рояла ще се радваме и на българското участие на Вида Калоянова - пианист, солист, и камерен музикант в редица концерти в цяла Европа. От 2011 тя е част от трупата на Red Bull Flying Bach и се счита за основен двигател и вдъхновение на творческия директор - Кристоф Хагел, тъй като в живота е и негова съпруга.

Последвай ни
Игра
Спечели билет за концерта на Haggard
Немската симфоник метъл банда Hagger се завръща у нас за концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 27...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics