Музика

Jeru The Damaja, Big Shug и Afu-Ra заедно в София

<    обратно

Hip Hop Souls организират най-голямото си събитие до момента - "Volume 10", като част от световното турне на Gang Starr Foundation.

Фондацията е създадена през 1993 г. начело с Big Shug, GURU и DJ Premier. Основните представители, които продължават започнатото дело - Jeru The Damaja, Big Shug и Afu-Ra, ще гостуват в България на 19 април в клуб Mixtape 5.

Датата съвсем не е случайна, защото тогава се навършват 8 години от смъртта на Guru, в чиято чест ще бъде проведено и цялото събитие.

Jeru the Damaja е роден през 1972 в Бруклин, Ню Йорк. Запознава се с Guru и впоследствие с DJ Premier още в гимназиалните си години и оттогава започва да работи с тях. Утвърждава прякора си "The Damaja" (because he damages the mic) като верен на реалния живот и стила на улиците на Бруклин.

Big Shug от източното крайбрежие (Бостън, Масачузец) се сприятелява с Guru, който също е роден в Boston и двамата полагат основите на GangStarr. Уличният живот коства временното пребиваване на Big Shug в затвора - време, през което Guru заминава за Ню Йорк и заедно с DJ Premier утвърждават Gang Starr като една от най-емблематичните групи в историята на световната хип-хоп сцена. След излизането си от затвора Big Shug участва в почти всеки един от албумите на Gang Starr след 1994 г. Big Shug е един от главните основателите на Gang Starr Foundation.

Afu-Ra е роден през 1974 в Ню Йорк. Известен с интересите си към бойни изкуства и шах, той е един от основните членове на Gang Starr Foundation. С характерния си хардкор рап за източното крайбрежие впечатлява Jeru The Damaja, с който в последствие започват да си сътрудничат. По-късно издава и самостоятелно световните хитове "Whirlwind Thru Cities" и "Defeat", а през 2000 г. и дебютния си албум "Body Of The Life Force", в който участват величия като DJ Premier, GZA, Masta Killa, MOP, Ky-Mani Marley и други.

Билети за събитието може да намерите в мрежата на Bilet.bg на цена от 25 лева. В деня на концерта ще струват 30 лева.

Последвай ни
Игра
Спечели акредитация за "София филм фест" 2019
Заедно със „София Филм Фест" ти предлагаме страхотната възможност да спечелиш акредитация* за 23-ото...
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics