Музика

Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin с парти на летище София

<    обратно

Предстоящото издание на Solar ще доведе у нас две легенди на електронната сцена - Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin. Те ще се изявят в парка на летище София.

Paul е само на 12 години, когато пада Берлинската стена. Това е и времето, в което техно музиката се превръща в символ на германското обединение и начин на изразяване за мнозина.

Това важи и за Paul, който започва да гостува в малки клубове през 1992 година, след като първата вълна на електронната музика се е разляла по дансингите на Берлин, по-късно познати като легендарните клубове Tresor и Planet.

Първите му издадени парчета са мелодични и наситени с топло, дълбоко усещане, за разлика от тъмните, монотонни звуци, които характеризират техното по онова време.

Той може да се похвали с множество успехи - от създаването на собствения му лейбъл "Paul Kalkbrenner Musik", през разпродадени турнета, до създаването на следващите му студийни албуми и изявата му пред 400 000 души, празнуващи 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

Легендарният германец няма да бъде сам на сцената на Solar, защото заедно с него ще видим и човека, който непрекъснато разбива всички концептуални граници - Richie Hawtin.

Създателят на лейбълите Plus8 и Minus е един от най-влиятелните артисти на световната сцена, подхранващ множество таланти като Speedy J през 90-те и по-късно успешния Gaiser. И разбира се, той е Plastikman и най-вече отличен музикант, който се придържа към авангардната електроника чрез шестте си албума и две компилации.

Партито на 6 юли няма да остане и без българско участие в лицето на резидента на Yalta club и създател на Takeover - Liubo Ursiny.

Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim на цена от 30 лева. 

Последвай ни
Игра
Спечели покана за Hills of Rock 2019
Тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock ще се проведе между 28 и 30 юни на Гребната база в Пловдив....
играй >>
календар
  • НД
  • СБ
  • ПТ
  • ЧТ
  • СР
  • ВТ
  • ПН
Виж целия календар >>
Web Analytics